Kennis-maken of inschrijven

Op school is altijd wat te beleven

Wij laten graag wat meer zien van enkele thema’s, projecten of activiteiten van openbare basisschool De Lappendeken. Door het jaar heen beleven de leerlingen allerlei leuke activiteiten.

Werken in de moestuin 👨‍🌾🌱🌼🥕🧅
Werken in de moestuin 👨‍🌾🌱🌼🥕🧅
Onze moestuin is sinds vandaag uien en viooltjes rijker!
10 maart
Lees verder
Groep 2 gaat wennen in groep 3
Groep 2 gaat wennen in groep 3
Zoals elk jaar na de meivakantie proberen we voor de leerlingen van groep 2 een 'zachte' landing te creëren in groep 3. Dit jaar werken de groepen 2 en 3 samen op een aantal maandagmiddagen. Door middel van samenwerken met groep 3 leert groep 2 het lokaal, de leerkracht, andere klasgenootjes en de materialen kennen. Groep 4 werkt die middagen aan een eigen programma.
20 mei
Lees verder
Wetenschap in school
Wetenschap in school
Sinds 2017 heeft De Lappendeken een tweejarige samenwerking met het Wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit in Nijmegen (WKRU). "Het WKRU heeft als missie om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en (aankomende) leraren te bevorderen. Om dit te bereiken organiseert het WKRU diverse activiteiten waarbij de verbinding wordt gelegd tussen (basis)scholen, de HAN Pabo en onderzoekers van de Radboud Universiteit." (bron: www.wkru.nl) Het WKRU bedenkt samen met leerkrachten activiteiten waarbij onderzoekend leren centraal staat. In de periode februari tot en met april 2018 hebben de groepen 5 t/m 8 onderzoek gedaan naar het onderwerp "magnetisme en licht". Eind februari 2019 startten we met het nieuwe thema: Automatisch handelen. De kinderen zijn druk geweest met onderzoeken en er zijn verschillende gastlessen geweest. Zo heeft Renée Heineman van ‘Brein in Balans’ en oud –ouder van onze school, een gastles gegeven over de werking van het brein en heeft Marte Cuppens (moeder van Amelie en Juliette) een gastles gegeven over de werking van het brein bij dieren. Ook zijn de groepen op excursie geweest naar het Donders Instituut in Nijmegen. Maandag en dinsdag j.l. hebben de groepjes hun eindpresentaties gehouden. Op dinsdag was ook Hanneke den Oude, de onderzoeker van ons onderwerp, ’ Automatisch Handelen, van de Radboud Universiteit hierbij aanwezig. De missie van dit traject: ‘om de nieuwsgierige en onderzoekende houding van kinderen en (aankomende) leraren te bevorderen’, is met dit thema zeer geslaagd. Wij kijken terug op een interessante onderzoeksperiode waar de kinderen met veel interesse aan deelnamen en waarvan ze volop genoten hebben.
30 januari
Lees verder
Gezonde school
Gezonde school
De gemeente Rheden doet mee aan ‘De Gezonde School’; een initiatief vanuit de rijksoverheid waaraan gemeentes deel kunnen nemen. Per gemeente kunnen een aantal scholen zich hiervoor opgeven. Ook de Lappendeken doet hieraan mee. Het betreft een traject voor meerdere jaren, waarbij de school ondersteund wordt vanuit de gemeente en Sportbedrijf Rheden. De Gezonde School draagt bij aan de gezondheid, het welbevinden en de schoolprestaties van leerlingen en studenten. Het biedt ze een betere basis voor hun verdere ontwikkeling. De Gezonde school heeft als doel dat scholen die hier aan deelnemen het vignet behalen en gezondheid in hun DNA hebben zitten. De Gezonde School werkt binnen een gezondheidsthema aan vier pijlers; - Gezondheidseducatie - Fysieke en sociale omgeving - Signaleren - Beleid De thema’s daarbij zijn; * Bewegen &Sport, * Voeding, * Welbevinden, * Roken, alcohol, drugs en gehoorschade, * Relaties & Seksualiteit, * Fysieke veiligheid, * Binnenmilieu / Milieu en natuur en * Mediawijsheid.
30 januari
Lees verder
Nieuw schoolplein is geopend
Nieuw schoolplein is geopend
Op vrijdagmiddag 12 oktober hebben wij ons vernieuwde schoolplein officieel in gebruik genomen! Ouders en goede relaties waren aanwezig. Na de opening was er koffie en thee, de kinderen mochten tot 14.00 uur lekker op het plein spelen.
30 januari
Lees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren